In 2012, se scumpesc gunoiul şi apa

Primaria Galbinasi a hotărât in proma ședință pe anul 2012 a Consiliului Local ca se vor majora tarifele la apa si taxa de salubrizare nu va mai fi pe gospodarie ci pe fiecare persoana. Astfel taxa de salubrizare se modifica de la 4 lei/gospodarie/anual la 3 lei/persoana/luna.

De exemplu, pentru o familie cu 4 persoane taxa de salubrizare creste in anul 2012, de la 60 lei/an la 144 lei/an.

Astfel, dupa ce in data de 05.05.2011 Primaria Gălbinaşi hotaraste infiintarea societatii S.C. ,,Servicii de Administrare a Domeniului Public si Gospodarire Comunala Galbinasi ’’S.R.L  cu 5 angajaticheltuielile pentru infiintarea societatii fiind suportate din bugetul de venituri si cheltuieli al comunei Galbinasi, iar in data de 22.06.2011acelasi Consiliu Local aproba subventionarea societatii cu cu 81,320 lei ( 813.320.000 lei vechi) din banii publici, acum a venitit randul scumpirilor desi motivatia infiintarii societati a fost „ca sa coste mai putin m3 de apa”.

La capitolul cheltuieli, pe langa cele cu infiintarea si subvetionarea societatii cu suma uriasa de 81320 lei se mai adauga cheltuielile cu salariatii. Pentru salariul fiecarui angajat se mai adauga inca 6 milioane lei vechi, cu aproximatie, contributia angajatorului, astfel pentru un angajat se cheltuieste lunar 14 milioane lei vechi, iar intr-o luna se cheltuieste 70 milioane lei vechi aproximativ din banii bugetului local.

Toate aceste cheltuieli se fac pentru a nu externaliza serviciul de apa unei firme care pana la urma ar putea oferi un pret mai mic pe m3 de apa decat este in prezent.

Publicat 11.01.2012

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s