Alegerile locale vor avea loc pe 10 iunie 2012

Alegerile locale vor avea loc pe 10 iunie 2012

Scrutinul pentru alegeerea primarilor, consilierilor locali, municipali, județeni și a președinților consiliilor județene va avea loc în data de 10 iunie 2012 după cum s-a decis, marți. în ședința de guvern.

Potrivit Legii administrației publice locale nr. 215/2001, cu modificările și completările ulterioare, mandatul primarului, consilierului local, respectiv al președintelui consiliului județean și al consilierului județean, este de patru ani.

Potrivit Programului calendaristic, pâna la 31 martie 2012 vor fi desemnați judecătorii din Biroul Electoral Central (BEC). Partidele și alianțele politice și organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale vor comunica la BEC, până în 10 aprilie, semnele electorale – urmând ca acestea sa fie aduse la cunoștința publicului – , iar până la 1 mai vor fi adresate comunicările pentrualocarea timpilor de antenă.

Până la 1 mai 2012 vor fi depuse candidaturile. Campania electorală va începe cu 30 de zile îninte de data desfășurării alegerilor, respectiv 11 mai și se va încheia in data de 9 iunie, ora 7.

Procesul de votare din 10 iunie va începe la ora 7.00 și se încheie la ora 21.00. În cazul turului al doilea de scutin pentru alegerea primarului sau a președintelui consiliului local (în cazul în care primii doi candidati au același număr de voturi) aceasta va avea loc la doua săptămâni de la primul tur, respectiv în 24 iunie 2012.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s