Laurențiu Cazan și Ionuț Dolănescu deschid sâmbătă Drăgaica 2012


Cel mai vechi târg din România, Drăgaica, îşi deschide sâmbătă porţile iar buzoienii sunt așteptaţi, după ora 11.00, la o petrecere cu muzică populară. Vor susține recitaluri Laurenţiu Cazan, Gabriela Bolocan, Ana Sorela Mladin şi George Mitrea iar invitatul special va fi Ionuţ Dolănescu.

Drăgaica va rămâne deschisă până pe 24 iunie, vizitatorii fiind aşteptaţi în fiecare zi între orele 10.00 şi 22.00. Intrarea costa 2 lei de persoana în timp ce copiii mai mici de 14 ani beneficiază de gratuitate.

Pentru organizarea ediţiei din acest an a târgului, Primăria municipiului Buzău a alocat din bugetul local suma de 100.000 de lei, cu 20.000 de lei mai mult decât pentru ediţia de anul trecut.

Conform tradiţiei ultimilor ani, peste o sută de mici producători de articole manufacturate şi de agrement din peste zece judeţe ale ţării, sunt aşteptaţi să îşi ofere mărfurile şi serviciile atât buzoienilor, cât şi turiştilor din ţară şi străinătate.

Drăgaica este cel mai vechi târg din ţară. Atestată documentar în secolul al XV-lea, Drăgaica a fost iniţial târg de vite. La sfârşitul secolului al XIX-lea, târgul de animale a devenit bâlci unde micii meşteşugari îşi vindeau produsele, oamenii se dădeau în “scrânciob” (leagăn din lemn), beau bragă si mâncau halviţă.

Publicat 08.05.2012

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s