Ultimul drum pentru Coleaşă Marcel şi George Coman împuşcaţi în Cipru

Sicriele cu trupurile neînsufleţite au ajuns în ţară abia la o săptămână după asasinat, iar în cursul zilei de ieri, cei doi budyguarzi au fost înmormântaţi

La o săptămână după ce au aflat vestea morţii lui Marcel Coleaşă şi a lui George Coman, familiile celor doi tineri ucişi în atentatul din Cipru au putut în sfârşit să le plângă la căpătâi, sicriele fiind aduse în ţară în cursul zilei de sâmbătă cu un avion care a aterizat pe aeroportul Otopeni.Cei dragi nu au avut la dispoziţie prea mult timp pentru a-şi lua adio de la ei, pentru că înmormântarea a avut loc a doua zi, la nici 24 de ore după ce trupurile neînsufleţite fuseseră repatriate.

Ambele ceremonii funerare ce au avut loc la Buzău şi la Bentu au adunat câteva sute de persoane, rude ale celor doi, prieteni, vecini sau pur şi simplu oameni care nu i-au cunoscut dar aflaseră despre incidentul sângeros căreia aceştia i-au căzut victime. Planurile celor doi ca unul din ei, Marcel Coleaşă, să-l însoţească pe celălalt la altar în calitate de naş de cununie, s-au năruit, cei doi tineri fiind ieri conduşi pe ultimul drum.

La Bentu, aproape întreaga suflare a satului s-a adunat pe uliţă, în faţa casei familiei Coleaşă, pentru a aduce un ultim omagiu consăteanului lor. Unii îl cunoscuseră mai bine, alţii mai puţin, dar cu toţii ştiau povestea tragică a morţii sale şi deplângeau faptul că a pierit pe pământ străin şi ucis fără vină în războiul altora. Sătenilor li s-au alăturat zeci de prieteni şi foşti colegi ai lui Marcel Coleaşă mulţi purtând ochelari de soare fumurii pentru a-şi ascunde lacrimile.

Puţin după orele prânzului, sicriul a fost scos din casă, iar cortegiul s-a pus în mişcare, circa 300 de oameni conducându-l pe ultimul drum pe buzoianul care nu apucase să împlinească 34 de ani.

Prietenul său, George Coman, a fost înmormântat la Buzău după ce sicriul a fost depus sâmbătă la capelă.

Cine este afaceristul pentru care lucrau cei doi.

După cum se ştie, cei doi tineri se aflau în Cipru de doar câteva zile şi lucrau ca gărzi de corp pentru un afacerist local, Phanos Kalopsidiotis. Ancheta autorităţilor cipriote nu a stabilit încă dacă atacatorii îl vizau pe afacerist şi au tras asupra maşinii crezând că acesta se află în interior, sau dacă atacul în stil mafiot s-a vrut doar un avertisment la adresa acestuia, aceste aspecte urmând a se clarifica pe parcursul anchetei. Cei doi suspecţi daţi în urmărire internaţională au fost depistaţi şi arestaţi sâmbătă la Atena, fiind capturaţi de o echipă antitero. Cert este că atacul căruia i-au căzut victime cele cinci gărzi de corp ale afaceristului cipriot, are legătură cu afacerile în care acesta este implicat.

Phanos Kalopsidiotis are 47 de ani, a studiat criminologia în Statele Unite, iar în 2004 a revenit în Cipru unde a pus pe picioare o afacere de familie în staţiunea Ayia Napa. Iniţial şi-a deschis un club, apoi s-a implicat şi în domeniul pariurilor realizând că poate obţine de aici profituri considerabile. Şi-a concentrat eforturile şi investiţiile în această direcţie, iar în 2005 era managerul general pentru Cipru a celebrei agenţii de pariuri Stanley Bet. Întrucât câştiga foarte mult, s-a apucat şi de afaceri imobiliare, înfiinţându-şi 16 agenţii pe insulă, totodată deschizând şi un al doilea club, precum şi un fast food.

Ulterior, şi-a deschis şi propria agenţie de pariuri, într-un interviu acordat ziarului cipriot Philefteros, afaceristul recunoscând că de la acel moment au început şi problemele. Acestea s-ar datora faptului că a refuzat unele oferte de a se implica în mafia pariurilor, declinând propunerile venite din partea unor personaje binecunoscute în mediul interlop local. Afaceristul susţine în interviu că nu are niciun fel de legături cu astfel de personaje şi că zvonurile conform cărora afacerile sale ar fi şi unele ilicite, sunt false.

Referitor la atacul căruia i-au căzut victime gărzile sale de corp, afaceristul cipriot a declarat că nu se teme pentru siguranţa sa ci doar pentru cea a copiilor şi a negat o eventuală răzbunare, afirmând ”nu stă în firea mea să reacţionez în acest mod”. În acelaşi interviu, acesta a mai declarat că se ocupă personal pentru a asigura transportul acasă al celor doi români împuşcaţi în atacul din 23 iunie.

La scurt timp după interviul acordat presei cipriote, Phanos Kalopsidiotis a fost arestat, poliţiştii suspectându-l că ar avea legătură cu un atac comis împotriva a doi bărbaţi, la două zile după atentatul în care au fost ucişi cei cinci bodyguarzi ai săi. Împreună cu el, poliţiştii au mai reţinut doi oameni de-ai afaceristului, despre care se bănuieşte că au luat parte la atacul comis ca răspuns la execuţia în stil mafiot a celor cinci gărzi de corp.

Sursa: http://www.opiniabuzau.ro

Publicat 2 iulie 2012

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s