Surpriză neplăcută pentru o parte importantă dintre clienţii abonaţi la RCS&RDS

rcs-rds

Odată cu lansarea a două noi canale, operatorul RCS-RDS a decis să reordoneze grila de posturi în funcţie de tematică. Modificarea se face automat, după ce utilizatorii fac un update. Practic, clienţii care au optat pentru platforma digitală şi care şi-au făcut update-ul nu mai pot schimba ordinea prestabilită de operatorul RCS&RDS, neputând scoate din grilă canalele pe care nu le urmăresc sau care apar distorsionat.

Posturile de televiziune disponibile în pachetele companiei au fost ordonate în 15 categorii. Pe primele poziţii se află televiziunile generaliste, urmate de posturile de ştiri, de cele specializate pe sport, de televiziunile dedicate femeilor şi de posturile locale.

Recent, Consiliul Concurenţei a amendat o prevedere din proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului de modificare a Legii audiovizualului conform căreia programele ar fi urmat să fie aşezate în grilă în ordine descrescătoare a audienţei.

Potrivit oficialilor Consiliului, prevederea încalcă bunele practici concurenţiale şi ar putea fi inclusă doar cu amendamentul ca posturile cu rating mai mic să fie primele în grilele operatorilor de televiziune.

La sfârşitul lunii noiembrie, RCS-RDS a decis să scoată toate canalele Discovery de pe reţelele sale de cablu, analogic şi digital, fără a-şi anunţa telespectatorii şi fără a avea aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru modificarea grilei de programe, aşa cum impune Legea audiovizualului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s