Reţeaua de transport public din Buzău, va fi extinsă în comuna Gălbinaşi

autobuz-bz

Înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău-Mărăcineni” a făcut ca şi alte localităţi învecinate cu municipiul Buzău să ceară Consiliului Local Municipal asocierea în scopul gestionării în comun a serviciului de transport public local de persoane.

In anul 2013, mai multe linii de transport ale autobu­ze­lor Trans Bus SA vor fi dis­ponibile şi pentru cetăţenii care locuiesc în comunele din apropierea municipiului Bu­zău. Acest lucru va fi posibil datorită parteneriatelor în­cheiate între Primăria Buzău şi Primăria Gălbinaşi. Pro­iectul vizavi de gestionarea în comun a serviciului de transport public local de persoane a fost iniţiat în urmă cu mai mult timp şi a fost implementat prima dată, în cadrul A­so­ciaţiei de Dezvoltare In­ter­co- munitară „Buzău-Mărăci­neni”, prin extinderea traseului aparţinând liniei 2 a Trans Bus SA.
Ulterior, Asociaţia s-a mai îmbogăţit cu un nou membru: Primăria Gălbinaşi ce a solicitat, în vara anului 2012, extinderea traseului de pe linia 4. Cel mai probabil, implementarea proiectului va fi finalizată in anul 2013, atunci când Primăria Buzău şi Trans Bus SA vor definitiva procedurile de achiziţie pentru noi mijloace de transport în co­mun. Potrivit primarului comunei Gălbinaşi, Dumitru Dra­gomir, extinderea acestei linii va oferi cetăţenilor din Gălbinaşi posibilitatea unui transport în deplină sigu­ranţă, confortabil şi avantajos la preţ. Primarul Dumitru Dragomir a mai spus că  introducerea unui serviciu de transport public local de persoane modern şi util cetăţe­ni­lor reprezintă una dintre pri­orităţile sale pentru vii­to­rul apropiat. În prezent, lo­cu­itorii comunei Gălbinaşi plă­tesc pentru o sigură călătorie până la Buzău, 4,5 lei. După implementarea proiectului solicitat de către primarul Dumitru Dragomir, locuito­rii din Gălbinaşi vor putea călători la un preţ mai mic. În plus, conform proiectului, autobuzele liniei 4 vor circula până la capăt, respectiv până în satul Bentu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s