Google Street View în Gălbinaşi

Primaria Galbinasi

La începutul anului 2011 România era introdusă pe harta Google Street View, iar maşinile gigantului online au început să bată străzile din România pentru a ne arăta şoselele şi clădirile de la noi. Astăzi, Google a anunţat că şi-a extins portofoliul Street View şi a ajuns la 50 de ţări, iar România a fost acoperită aproape în totalitate.

Astăzi, reprezentanţii Google au anunţat pe blogul companiei că au reuşit să ajungă cu serviciul la 50 de ţări, extinzându-se cu Ungaria şi Lesotho. Acest lucru se întâmplă la şase ani de la lansarea oficială a produsului în cinci oraşe din Statele Unite ale Americii.

Odată cu anunţul extinderii, Google a menţionat şi faptul că acoperirea Poloniei şi României a fost mult îmbunătăţită, la noi lipsind doar masivele muntoase care nu pot fi atinse cu ajutorul maşinii. Pe Google Street View sunt disponibile principalele drumuri din România şi din oraşe.

În zonele în care Street View este disponibil, imaginile la nivel stradal pot fi accesate intrând în cel mai mic nivel de detaliere pe Google Maps sau plasând pictograma portocalie „pegman” din partea stângă a hărţii pe o stradă marcată cu albastru. Puteţi vedea exteriorul unui restaurant înainte de a ajunge acolo, puteţi planifica o călătorie sau stabili puncte de întâlnire, puteţi vedea împrejurimile înainte de a decide să cumpărați o casă sau puteţi pur şi simplu să exploraţi şi să aflaţi mai multe despre propriul oraş.

Ce este Street View?

Cu Street View, Google Maps face un pas înainte şi vă permite să exploraţi locuri cu ajutorul fotografiilor panoramice realizate la nivel stradal.

Imaginile din Street View se găsesc la nivelul cel mai mic de detaliere din Google Maps. Dacă imaginile sunt disponibile pe hartă, pictograma portocalie (Pegman) aflată în partea stângă va avea culoarea portocalie. Pentru a accesa imaginea, puteţi plasa pictograma din partea stângă a hărţii pe o stradă marcată cu albastru. Vă puteţi deplasa în sus şi în jos pe strada respectivă sau puteţi urmări imagini panoramice de 360 de grade.

Cum pot folosi Street View?

Street View are diverse utilizări practice. Cu ajutorul Street View puteţi găsi cu uşurinţă locul exact al întâlnirii foarte importante la care trebuie să ajungeţi, precum şi cea mai apropiată cafenea, puteţi stabili adresa restaurantului la care vă veţi întâlni cu prietenii pentru a lua cina sau puteţi găsi cel mai bun loc din care să urmăriţi un maraton sau o paradă. Dacă vă mutaţi într-o altă casă sau în alt oraş, puteţi economisi timp explorând în prealabil proprietăţile şi zonele din împrejurimi, dar şi căutând indicaţii despre felul în care puteţi ajunge acolo cu maşina. Street View vă permite să vedeţi un hotel sau o casă de vacanţă înainte de a face rezervările şi să exploraţi diferite destinaţii de călătorie din întreaga lume

Top 10 sfaturi de utilizare Street View pentru companii şi organizaţii

1. Încurajaţi turiştii să vă viziteze regiunea sau să stea la hotelul dumneavoastră. Ajutaţi turiştii să îşi planifice itinerariile prezentându-le repere celebre sau locuri mai puţin cunoscute.

2. Promovaţi-vă compania sau magazinul şi faceţi viaţa clienţilor mai uşoară integrând o imagine Street View pe pagina web în care să le prezentaţi faţada magazinului, biroul dumneavoastră sau cel mai apropiat magazin şi cum pot ajunge acolo.

3. Căutaţi noi locaţii pentru birouri sau spaţii comerciale în timp ce staţi confortabil pe scaunul din biroul dumneavoastră. Sau ajutaţi-vă noii angajaţi să ajungă la serviciu, indicându-le locul în care se află biroul, parcarea sau cea mai apropiată staţie de autobuz sau tren.

4. Verificaţi unde se află birourile clienţilor sau furnizorilor înainte de a pleca de la serviciu.

5. Şcolile pot utiliza Street View la orele de geografie sau istorie sau pot realiza excursii virtuale.

6. Evaluaţi locaţiile pentru campaniile de marketing, şedinţele de filmare, lansările de produse sau alte evenimente publice.

7. Dacă sunteţi agent imobiliar sau dezvoltator de proprietăţi, folosiţi Street View API pentru a arăta potenţialilor cumpărători sau chiriaşi proprietăţile disponibile.

8. Arhitecţii şi consiliile locale îşi pot forma o idee despre stilul anumitor zone pentru a putea contribui la planificare, proiectare sau conservarea patrimoniului.

9. Redactorii sau jurnaliştii pot introduce imagini Street View pentru a indica locul de desfăşurare a evenimentelor prezentate.

10. Personalul de la serviciile de urgenţă – pompieri, poliţie, ambulanţă – pot vizualiza locaţiile înainte de a ajunge la faţa locului.

Top 10 sfaturi Street View pentru utilizatori

11. Exploraţi regiuni ale lumii pe care v-aţi dorit dintotdeauna să le vizitaţi – vizualizaţi locuri cunoscute, atracţii turistice; clădiri şi bijuterii arhitecturale. Sau reamintiţi-vă locurile pe care le-aţi vizitat deja, recomandaţi prietenilor locuri de cazare şi arătaţi-le cum pot ajunge acolo.

12. Previzualizaţi locul în care veţi fi cazat în vacanţă. Cât de aproape este de mijloacele de transport şi de alte facilităţi sau de plajă?

13. Arătaţi-le prietenilor sau rudelor din străinătate unde locuiţi, unde lucraţi, unde aţi fost la picnic, unde se află curăţătoria locală.

14. Nu vă mai amintiţi numele acelui restaurant sau magazin de îmbrăcăminte grozav la care aţi fost acum câteva luni de zile? Faceţi o plimbare pe străzi şi găsiţi-l. Apoi folosiţi indicaţiile din Google Maps, împreună cu imaginile intersecţiilor şi punctelor de reper din Street View, pentru a ajunge acolo cu maşina.

15. Folosiţi Street View pentru a studia geografia, vegetaţia şi peisajele diferitelor regiunii ale lumii. Profesorii pot include Street View, Google Maps şi Google Earth în planurile de lecţii sau pot organiza o excursie virtuală.

16. Planificaţi-vă ziua de naștere virtual – arătaţi-le invitaţilor unde va avea loc petrecerea sau arătaţi colegilor unde se află terenul de sport la care mergeţi la sfârşit de săptămână. Stabiliţi locurile de întâlnire cu prietenii dumneavoastră. Planificaţi excursii cu bicicletele sau trasee de plimbare.

17. Dacă doriţi să vă cumpăraţi sau să închiriaţi o proprietate, luaţi o hotărâre în cunoştinţă de cauză făcând un tur virtual al zonei sau proprietăţii care vă interesează. Economisiţi timp eliminând de pe listă proprietăţile care nu îndeplinesc criteriile dumneavoastră.

18. Vă mutaţi într-o zonă nouă? Uitaţi-vă la facilităţile din apropiere, cum ar fi parcuri, străzi, staţii de autobuz, zone comerciale şi parcări atunci când vă faceţi planurile.

19. Aparţinătorii şi persoanele cu deficienţe locomotorii pot căuta clădirile care permit accesul cu scaune rulante sau pot evita treptele verificând felul în care arată o anumită clădire.

20. Copilul dumneavoastră merge la şcoală pe jos? Planificaţi-i drumul, arătaţi-i puncte de reper şi urmăriţi împreună traseul. Sau uitaţi-vă unde va avea loc excursia cu colegii de şcoală

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s