Instalarea si folosirea tabletei Android in masina

Odata cu aparitia tabletelor pe piata, aceasta au inceput sa fie folosite si ca sistem multimedia in masina. O tableta cu Android se poate folosi in masina daca avem ceva cunostinte tehnice si posibilitate de montare in bord sau pe un suport auto pentru tablete.

Stim ca o tableta  reda muzica, filme, poate fi folosita ca navigator gps, are conexiune Bluetooth pentru convorbiri hands-free, de asemenea sunt aplicatii pentru tableta cum ar fi Torque ce pot afisa diverse informatii despre parametrii de functionare a autoturismului.

O tableta poate fi utilizata si va da rezultate foarte bune folosita ca system ICE, sau mai bine zis ca si carputer.

tableta-in-autoturism

Ce model de tableta sa alegem pentru folosirea in masina?

Ca si dimensiune, tabletele de 7 “ sunt perfecte pentru folosirea ca si carputer, se pot integra mai usor in bordul unei masini, iar daca este montata pe support nu reduce atat de mult vizibilitatea soferului. Este important ca tableta sa aiba obligatoriu optiunile: Gps si Bluetooth, si pe cat posibil conectare la internet prin 3G/4G pentru a avea permanent un system conectat la internet.

Atentie si la unghiurile de vizualizare ale ecranului, alegeti de preferat un IPS sau un ecran de calitate in detrimentul altor carcateristici!

Cum instalam o tableta in masina?

Avem doua posibilitati: putem instala tableta cu ajutorul unui support clasic (cum sunt cele pentru gps) sau daca avem initiativa si cateva cunostinte tehnice putem sa o integram in bordul masinii. Suportul de parbriz sau bord poate fi dedicate pentru tableta pe care o detineti, sau un support universal ce se potriveste la tabletele de 7“.

Cum alimentam tableta in masina?

Majoritatea tabletelor sunt alimentate printr-un cablu cu conexiune USB (adica la 5 volti) asa ca putem cumpara un incarcator auto pe USB care sa respecte amperajul, sau direct o priza cu iesiri multiple USB pentru bricheta-tinand cont ca va trebui sa alimentam mai multe dispositive in functie de necesitati.

tableta-android-in-autoturism

Cum redam muzica de pe tableta in boxele masinii?

In general iesirea audio de pe dispozitive mobile este de tip jack.

Daca intentionam sa pastram head-unitul original al masini, vom conecta iesirea jack a tabletei la o mufa de pe head-unit si astfel vom reda muzica folosind amplificarea de pe head-unit. Daca vom renunta la casetofonul din fabrica, putem conecta iesirea audio a tabletei la un amplificator si mai departe conectata la boxele masinii.

Aplicatii Android pentru monitorizarea functiilor auto

Mai nou, tabletele sunt folosite in-car pentru a diagnostic sau monitoriza performantele masinii. Cu ajutorul diverselor aplicatii pentru Android (cum ar fi Torque) si cu un cablu pentru conectarea la calculatorul masinii, putem avea toate informatiile in timp real pe ecranul tabletei.

Cu ajutorul bluetooh si cu un hands-free folosirea tabletei (daca are 3g/4g si functie de telefon) nu mai este o problema. Exista si aplicatii ce faciliteaza folosirea tabletei in masina pe post de telefon si asigura o interfata mai pactica,cum ar fi Car Home Ultra.

Desigur putem gasi printre miile de aplicatii pentru tablete si alte interfete adaptate folosirii in autoturism.

In principiu in ecranul principal ar trebui sa avem acces la un set de aplicatii de baza : player de muzica, player de filme, navigatie, Bluetooth si browser.

La final putem spune ca o tableta se integreaza bine in autoturism. Se pot viziona filme si asculta muzica in calatorii, vom sti mereu ce traseu sa urmam cu ajutorul gps-ului integrat, putem cauta pe Google un loc de de cazare utilizand functia 3g/4g, vorbim la telefon in siguranta datorita functiei Bluetooth si aplicatiilor dedicate si avem date in timp real despre parametrii de functionare ai autoturismului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s