Securistii de langa noi – CĂZĂNESCU ANDREI VICTOR

CAZANESCU_ANDREI_VICTOR

Dupa cum ne-am obisnuit, tortionarii care au schingiuit si omorat atatia oameni in inchisorile comuniste sunt printre noi si se bucura de pensie si de alte drepturi, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic, dupa ce au facut atata rau oamenilor si societatii. Ca si in cazul tortionarului Visinescu, este posibil ca toti cei vizati de Justitie si alte organizatii de profil sa fie facuti scapati “din viciu de procedura”, dar cel mai important demers este ca ei sa fie demascati si marele public sa ia cunostinta depre ororile inimaginabile prin care au trecut unii dintre semenii nostrii care nu aveau alta vina decat ca ei gandeau  altfel decat politrucii analfabeti din perioada de trista amintire. Astfel, intr-un material aparut pe site-ul ONG-ului militiaspirituala.ro, autorul sustine ca s-a adresat conducerii IICCMER pentru a afla numele celorlalti tortionari, insa cererea a ramas fara raspuns. Drept urmare, organizatia a elaborat o lista proprie pe care se regasesc ofiteri si generali din cadrul Securitatii, al Militiei si care au condus penitenciare. Din lista de 35 de persoane descoperite ca fiind cele care au condus aparate de represiune si au schingiuit oamenii, redam numele a inca doi buzoieni – Locotenent de penitenciare CAZANESCU ANDREI VICTOR din Bentu si General-maior de securitateSERBANOIU NICOLAE ION din Mihailesti.

Locotenent de penitenciare CĂZĂNESCU ANDREI VICTOR (n. 30 sept. 1926, com. Bentu, jud. Buzău), frânar la Staţia CFR Buzău (mart. – nov. 1946); agricultor în gospodăria părintească (1940 – mart. 1946 şi nov. 1946 – oct. 1948); angajat civil la Întreprinderea economică de stat „Munca Exterioară” din DGP în funcţia de referent administrativ la Biroul producţie din Colonia de muncă Peninsula – Valea Neagră (22 nov. 1950 – 2 nov. 1951). După absolvirea şcolii de ofiţeri a fost trimis să conducă o colonie de muncă agricolă sezonieră: comandant la Colonia de muncă Mănăstirea (6 mart. – 15 mai 1953). În urma desfiinţării coloniei a fost mutat într-o funcţie similară la Colonia de muncă Roşia Pipera (25 mai – nov. 1953); comandant la Penitenciarul Râmnicu Vâlcea (3 dec. 1953 – 1 iul. 1956); comandant la Penitenciarul Tecuci (1 iul. 1956 – 1 iul. 1957); ofiţer de serviciu prim la Penitenciarul Buzău (1 iul. 1957 – 1 febr. 1958); şef al Secţiei „Stâna” din cadrul Coloniei de muncă Chilia Veche/formaţiunea 0600 (1 febr. – iul. 1958)

A fost trecut în rezervă la 31 iulie 1958.

General-maior de securitate ŞERBĂNOIU NICOLAE ION (n. 8 mart. 1933, com. Mihăileşti sau com. Vintilă Vodă, jud. Buzău – d. 2007, mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj), locţiitor al şefului Direcţiei I din DSS (1984); şef al Inspectoratului de Securitate al Judeţului Cluj (1989). A fost trecut în rezervă, în vederea pensionării, prin Decretul CFSN nr. 62 din 17 ianuarie 1990.

Sursa: http://www.newsbuzau.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s