Tablete bune pentru navigatie auto – semnal GPS

Pe piață există foarte multe tablete cu Android. Unele sunt mai ieftine, altele mai scumpe iar specificațiile sunt foarte variate. În ultimii ani, tot mai mulți șoferi profesioniști și nu numai au început să folosească tableta cu Android ca navigator auto, în detrimentul sistemului de navigație clasic. Nu o să stabilim acum care este mai bun. Menționez însă avantajele folosirii unei tablete cu Android ca sistem de navigație :

  • Ecran mai mare ce asigură vizibilitate sporită ( se văd mai bine unele puncte de interes, denumirile străzilor, informațiile despre rută).
  • Încărcarea traseului se face mai rapid, de fapt un iGO Primo pentru Android rulează per total mai rapid decât un iGo pentru gps clasic.
  • Posibilitatea folosirii semnalului 3G sau 4G pentru căutare Google, sau evidențiere traseu și pe Google Maps – foarte important pentru a confirma corectitudinea unui traseu. Desigur tableta trebuie să aibă slot de SIM pentru 3G / 4G.

Acum că am stabilit de ce merită să folosești tableta ca navigator auto gps, trebuie menționat că nu toate tabletele au un semnal foarte bun GPS iar la altele apar probleme de conectare la sateliți.

Dar care sunt cele mai bune tablete ca semnal GPS ? O să prezint mai jos părerile mele în funcție de ce am avut posibilitatea să testez, dar desigur puteți veni cu contra-opinii sau teste personale făcute de voi.

Prima opțiune – tabletele cu Android Samsung

Dacă ar fi să aleg o tabletă pentru gps, atunci prima alegere ar fi un Samsung. Fie că vorbim de Galaxy Tab 2, Tab 3 sau Tab 4, tabletele Samsung au un semnal GPS extraordinar și se conectează la sateliți foarte rapid păstrând semnalul constant. Din testele făcute de mine, un Tab 4 sa conectat mai rapid la sateliți ca un gps Mio de exemplu. Nu mai vorbim că aveam semnal foarte bun chiar și în interiorul camerei.

A 2 a alegere ar fi o tabletă cu Android de la Asus

Sunt destul de multe modele disponibile, așa că aveți de unde alege. Tabletele Asus au un receptor Gps bun, dar totuși mai slăbuț decât cel de pe Samsung. În schimb semnalul se păstrează la fel de constant și e perfectă pentru navigator auto. De menționat totuși, ecranul multor tablete Asus reflectă lumina destul de mult raportat la alte brand-uri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s