Caminul Cultural Bentu, Proiect, Constructie, Costuri

Caminul Cultural Bentu, Proiect, Constructie, Costuri

In primavara anului 2011 a venit rândul caminului cultural din Bentu să fie reabilitat. Consiliul local a alocat 57.770 lei pentru această reabilitare numita ,,Refaţadizare şi extindere clădire Cămin Cultural în sat Bentu, comuna Gălbinaşi, judeţul Buzău’’ din care 10.000 lei reprezintă proiectul.

Proiectul a fost dat prin incredintare directa unei firme care a sapat santurile pentru fundatii, au sapat groapa pentru fosa septica, au turnat 2 m3 de ciment, dupa care au abandonat santierul, motivul fiind banii.

Santierul a ramas in acest stadiu o vara intraga, timp in care s-a tinut licitatia iar la inceputul toamnei au reinceput lucrarile, la acest moment lucrarea fiind aproape definitivata.

Este un proiect care va aduce modificari importante in ceea ce priveste aspectul si mai ales functionalitatea. Au fost construite 3 camere noi spre stradă unde va fi posta, o sala de asteptare pentru cabinetul medical si un nou cabinet medical. In spatele caminului a fost construit un WC iar la intrare un hol de acces. Conducta de gaze a fost mutata subteran si acoperisul a fost schimbat.

Problemele au inceput cand la ultima sedinta ordinara a Consiliului Local Galbinasi din data de 29 noiembrie 2011, rectificarea bugetara pe 2011 a fost respinsa de catre consilieri, motivatia fiind sumele mari de bani cheltuite cu reparatia caminului.

Dupa cum declara dl. primar termopanele au costat 200 milioane lei vechi, acoperisul a costat vreo 450 milioane lei, iar partea de constructie vreo 350 milioane lei si a constat in tabla si asterial.

In lista de cantitati, din caietul de sarcini a lucrarii Refatadizare si extindere cladire camin cultural Bentu,  au fost prinse la:

Capitolul “Arhitectura existenta”

– 12 mp ferestre PVC cu geam termopan si

– 15 mp usi din PVC cu geam termopan, iar la

Capitolul “Arhitectura extindere”

– 24 mp usi din PVC interioare.

In concluzie, 6 usi si 5 geamuri termopan au costat 200 milioane lei vechi.

Proiect

Realizare

Pana acum lucrarea a costat 1 miliard de lei vechi iar izolttia exterioara cu polistiren de 5 cm (care a fost prinsa in proiect) nu s-a realizat.Care ar fi pretul unui geam termopan? Comentariile le puteti fece pe pagina FORUM

Lasă un comentariu